Έλα να μάθεις Μουσική...

...από έμπειρους καθηγητές, σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και φιλικό περιβάλλον. Δημιουργούμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ένα ταξίδι στον κόσμο της Μουσικής.


Ωρφείο Αθηνών
Νέα


Εγγραφές 2018-2019

Οι εγγραφές στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών για το σχολ. έτος 2018-2019 έχουν ξεκινήσει. Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Δωρεάν μαθήματα μουσικής προπαιδείας για παιδιά 4-6 ετών

Μουσικό παιχνίδι για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης (Τάξη καθηγήτριας Λίλιαν Τσατσαρώνη)

Στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών εγκαινιάζουμε ένα καινούργιο τμήμα φωνητικής , ιδανικό για ηθοποιούς , εκπαιδευτικούς , οποιοδήποτε άτομο επιθυμεί να γνωρίσει και να αναπτύξει τις φωνητικές του δυνατότητες , χωρίς να έχει γνώσεις μουσικής ή κάποιου μουσικού οργάνου.

Με την κατάκτηση της θεραπευτικής τεχνικής που εφαρμόζουμε , μπορούμε να αποτρέψουμε τα περισσότερα από τα προβλήματα που εμφανίζονται στα άτομα που κάνουν ιδιαίτερα ”σκληρή” χρήση του φωνητικού τους οργάνου , καθώς και να θεραπεύσουμε πολλά από αυτά που έχουν ήδη δημιουργηθεί , ή να βοηθήσουμε στην αποθεραπεία τους μετά από ιατρικές επεμβάσεις.

Το τμήμα είναι επίσης ιδανικό για τραγουδιστές που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους , ακόμα και μετά την ολοκλήρωση των υποχρεωτικών σπουδών τους.

Η φοίτηση διαρκεί όσο επιθυμεί ο μαθητής και τα δίδακτρα είναι 100 ευρώ μηνιαίως.

Εργαστήρι σύνθεσης τραγουδιού στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών, από τον Χρήστο Αλεξόπουλο

Πως γράφεται ένα τραγούδι; Είναι τελικά τόσο δύσκολο όσο συχνά πιστεύεται; Ποιες βασικές αρχές διατρέχουν τη σύνθεση ενός τραγουδιού στη βάση του, πέρα από στιλιστικές και ενορχηστρωτικές αναζητήσεις;
Αυτά και άλλα ερωτήματα βρίσκουν τη λύση τους σε αυτό το εργαστήρι που ετοίμασε για φέτος το χειμώνα – για δεύτερη χρονιά – ο Χρήστος Αλεξόπουλος.
Ο Χρήστος Αλεξόπουλος είναι συνθέτης (τραγούδι, θέατρο, κινηματογράφος, τηλεόραση) και label manager της δισκογραφικής εταιρείας Puzzlemusik. Διδάσκει Θεωρητικά στο Ορφείο από το 1999.

Αντικείμενο: Τεχνικές Σύνθεσης Τραγουδιού μέσα από παραδείγματα γνωστών τραγουδιών ( Radiohead, U2, Bjork, Pixies, Tom Waits, Kurt Weill, Χατζιδάκις, Αττίκ κ.α.). Πρακτική εφαρμογή.
Απευθύνεται σε: Το Εργαστήρι απευθύνεται σε ανθρώπους που ήδη γράφουν (ή έχουν δοκιμάσει να γράψουν) τραγούδια και νιώθουν πως τους λείπει η τεχνική κατάρτιση προκειμένου να εξελιχθούν ή/και επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Αναλυτικά το Εργαστήρι έχει ως εξής:

Σύνθεση Τραγουδιού - Βασικές Αρχές Τραγουδοποιίας
Το τραγούδι – αρχετυπικός τρόπος έκφρασης των ανθρώπων ανά τους αιώνες- έχει παραμείνει σχεδόν αναλλοίωτο από τον 11ο αιώνα ως τις μέρες μας όσο αφορά στα δομικά του χαρακτηριστικά και στους κοινωνικούς σκοπούς που εξυπηρετεί. Το πώς γράφεται ένα τραγούδι στη βάση του –πέρα από αισθητικές κατευθύνσεις ή/και ενορχηστρωτικές προτιμήσεις- είναι μία συναρπαστική, σχεδόν μαγική διαδικασία η οποία έχει και το επιπλέον προσόν να είναι αρκετά συγκεκριμένη. Η πρόσληψη του από τον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι αφηρημένη (βλ. ακοή) αλλά όχι η κατασκευή του. Βασικές αρχές τραγουδοποιοίας, ανάλυση γνωστών τραγουδιών σε ένα εργαστήρι από το οποίο φεύγεις έχοντας γράψει για πρώτη φορά το δικό σου τραγούδι ή έχεις ανακαλύψει καινούργιες διεξόδους εάν ήδη έγραφες στο παρελθόν. Αρκεί να μπορείς να το παίξεις με μία κιθάρα ή ένα πιάνο.

Το Εργαστήρι χωρίζεται στις εξής επιμέρους ενότητες:
- «Δομική ανάλυση»: Δομική ανάλυση τραγουδιών και παρουσίαση (μέσα από ένα μεγάλο εύρος παραδειγμάτων) των δομικών τύπων με βάση (ή – και γιατί όχι- με παραβίαση) των οποίων γράφεται ένα τραγούδι.
- «Πρακτική εφαρμογή / Άσκηση»: Κατασκευή σκελετού τραγουδιού (κύκλοι συγχορδιών και μελωδία) μέσα στο πλαίσιο ορισμένης δομής.
Εγγραφές: Ωδείο Ορφείο Αθηνών, Ασκληπιού & Βαλτετσίου 4 γωνία Κόστος Εργαστηρίου: 85€ το μήνα (40€ το μήνα, για όσους είναι ήδη σπουδαστές του Ωδείου)
Διάρκεια Εργαστηρίου: Νοέμβριος 2011 ως και τον Μάιο του 2012.
Οι συναντήσεις του Εργαστηρίου θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα σε απογευματινή ή βραδινή ώρα και σε μέρα που θα καθοριστεί. Κάθε συνάντηση θα διαρκεί μία ώρα και τριάντα λεπτά.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:
Υποβολή αιτήσεων ως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου Πληροφορίες: Στα τηλέφωνα της γραμματείας του Ωδείου Ορφείο Αθηνών, 210- 3635320 και 210-3634432. Στο e-mail: chris_alexgr@yahoo.com (με θέμα «Εργαστήρι Σύνθεσης Τραγουδιού»)

ΕκδηλώσειςΑρχείο Εκδηλώσεων

Για παλιότερες εκδηλώσεις, μπορείτε να επισκεπτείτε το Αρχείο Εκδηλώσεων μας!

Αρχείο Εκδηλώσεων