Καλλιτεχνικός Διευθυντής-
Παύλος Σεργίου


Pavlos Sergiou Ο Πάυλος Σεργίου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1956. Δάσκαλοι του στην Ελλάδα ήταν οι Κωνσταντίνος Κυδωνιάτης (Πιάνο και Αρμονία), Παναγιώτης Σκουφής (Χορωδιακή μουσική) και Γιάννης Ιωαννίδης (Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση).
Ως διευθυντής της Μικτής και Παιδικής Χορωδίας του Λυκείου Ελληνίδων του Άργους απέκτησε τις πρώτες επαγγελματικές εμπειρίες. Παράλληλα εργάστηκε ως δάσκαλος θεωρητικών στην Αθήνα.
Για ένα χρόνο διηύθηνε και τις Συναυλίες της Χορωδίας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών μέσα και έξω από την Ελλάδα (Ακαδ. έτος 1977/78).

Ως σπουδαστής στην Γερμανία ανέπτυξε παράλληλα δραστηριότητα διευθήνοντας πολυάριθμες πρώτες εκτελέσεις έργων μαθητών όλων των τάξεων Σύνθεσης της Κολωνίας. Ιδιαίτερη σχέση ανέπτυξε με την «Τάξη για νέο Μουσικό Θέατρο» του Μαουρίτσιο Κάγκελ. Παράλληλα ήταν μέλος της ημιεπαγγελματικής Χορωδίας Δωματίου «PRO MUSICA KŐLN».
Από το 1989 έως το 1993 ήταν Μουσικός Διαευθυντής της Περιφερειακής Σκηνής Ζάξεν-Άνχαλτ.
Την Συμφωνική Ορχήστρα και την Όπερα της Σκηνής αυτής διηύθυνε σε πολυάριθμες Συναυλίες και παραστάσεις σε πολλές πόλεις της Γερμανίας. Παράλληλα με τα καθήκοντά του στην Γερμανία, από το 1990 μέχρι το 1993 πργάνωσε και διηύθυνε 23 συναυλίες και δύο παραστάσεις της Όπερας «Νόρμα» στην Κέρκυρα.

Από το 1995 δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Δίδαξε Ανώτερα Θεωρητικά και «Στοιχεία Διεύθυνσης Ορχήστρας» στα Ωδεία Εθνικό, Ελληνικό και Φίλιππος Νάκας. Συγκρότησε, δίδαξε και διηύθυνε μέχρι το καλοκαίρι του 1999 την Πρχήστρα Σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.
Είναι ιδρυτικό μέλος και Μουσικός Διευθυντής της «Ορχήστρας Δωματίου Αθηνών» και της «Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων»(Α.Σ.Ο.Ν).
Διύθυνε Συναυλίες της «Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών», την ΚΟΑ την «Ορχήστρα Πατρών»(πρώην σολίστ της Πάτρας), τις Ορχήστρες της Ραδιοφωνίας, την «Ορχήστρα των Χρωμάτων», την «Ορχήστρα Δωματίου», την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηνών, την Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου καθώς και παραστάσεις της ΕΛΣ. Pavlos Sergiou me thn ASON sto MegaroO Παύλος Σεργίου διευθήνει την Α.Σ.Ο.Ν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Τον Οκτώβριο του 2000 του ανετέθη η καλλιτεχνική διεύθυνση του Ωδείου «Ορφείο Αθηνών».
Υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΕκδηλώσειςΔεν υπάρχουν νέες εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν νέες εκδηλώσεις! Για παλιότερες, μπορείτε να επισκεπτείτε το Αρχείο Εκδηλώσεων μας!

Αρχείο Εκδηλώσεων